Forum Zjawisk Niewyjaśnionych
zagadki ludzkości tajemnicze sprawy

∑ temat został odczytany 29165 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ZJAWISKA | Tajemnice ludzkiej natury
Lewitacja 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Lewitacja"   

himen20
 Wysłana - 19 maj 2005 17:08       

Przeniesiona przez fantomista z działu 'Tajemnice ludzkiej natury'. | zgłoś naruszenie regulaminu

LEWITACJA
Jak to się dzieje, że niektórzy ludzie potrafią oderwać się od ziemi i unieść w powietrze?
Zdumiewająca zdolność unoszenia się w powietrzu jest domeną joginów, fakirów, mediów, świętych i . czarownic. Jedni z nich zdolność latania uzyskują w wyniku długotrwałej medytacji, treningu siły woli, inni w wyniku działania "wyższej siły", która porywa ich do
góry, czy tego chca, czy nie chcą.
Świat nauki dzieli się na akceptujących to niesamowite zjawisko, nawet, jeśli sami nigdy się
z nim nie zetknęli uczonych i na sceptyków, którzy uważają sprawę lewitacji za wynik bądź przewidzeń zbiorowych w wyniku hipnozy, bądź innego oszustwa.
Ci pierwsi poza argumentem z gatunku "nasza wiedza nie jest wystarczająca, nie zgłębiliśmy jeszcze wszystkich zjawisk, które występują na świecie", posługują się tezą, że lewitacja w żadnym stopniu nie przeczy zasadom grawitacji, wykorzystuje jedynie inne prawa fizyki.
Pewna teoria naukowa mówi, że skoro żywe organizmy wytwarzają pole bioelektryczne i biomagnetyczne, to mogą również tworzyć pole biograwitacyjne. Także możliwości człowieka będącego w transie, ekstazie a nawet pod wpływem silnego stresu wydają się nieograniczone
i zapewne, nie są do końca zbadane.
W sieci poza interesującymi artykułami można wyszukać nawet opis ćwiczenia "z lewitacji" do wykonania w domu. Potrzeba sześciu osób, z których pięć ma za zadanie - poprzez specjalne układy rąk - wytworzyć energię konieczną do podniesienia szóstej z fotela bez użycia "siły".
W internecie można znaleźć także artykuły poświęcone lewitacji magnetycznej, doświadczeniu, które wykonać można w każdym laboratorium fizycznym.Artykuł pochodzi ze strony

[http://www.mon] olith.pl/stygmaty/lewitacja.htm

Jak sądzicie czy jest możliwa lewitacja bez pomocy z zewnątrz? (np:linek)jak to robi copperfield

[forummagic.water-studio.com/] iluzja i triki

olka..
 Wysłana - 19 maj 2005 18:45      [zgłoszenie naruszenia]

ja umiem latac tzn lewitowac jak Copperfield

Zmieniony przez - olka.. w dniu 2005-05-19 18:46:00

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...relax....take it easy

himen20
 Wysłana - 20 maj 2005 11:55      [zgłoszenie naruszenia]

pewnie ciekawe jak?

olka..
 Wysłana - 20 maj 2005 13:16      [zgłoszenie naruszenia]

przecierz to bardzo proste

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...relax....take it easy

himen20
 Wysłana - 21 maj 2005 17:07      [zgłoszenie naruszenia]

Ja tez moge sie obwiązać linkami a ktoś za sceną będzie mnie ciągnął do góry. Ale napisz co jest według ciebie proste bo mnie sie wydaje że to takie proste nie jest

Ninja_
 Wysłana - 21 maj 2005 19:17      [zgłoszenie naruszenia]

Olka a ja się nazywam Husajn...

Musisz spróbować wybrać właściwą drogę
Ja ci w tym nie pomogę, jedynie coś podpowiem
Musisz spróbować wybrać właściwą drogę
Nadać sens temu co robisz, musisz wybrać ją świadomie

Ania14
 Wysłana - 21 maj 2005 20:37      [zgłoszenie naruszenia]

ja w to wierze ale sama tego nie potrafie

myśle że to bardzo trudne
a ciekawa jestem co czuje człowiek który sie unosi do góry?

hehe jestem nowa i wesoła

ca1-
 Wysłana - 22 maj 2005 08:39      [zgłoszenie naruszenia]

lewitacja heh , marzenia.

ps. Ciekawe czy naprawde Cooperfield potrafi lewitować czy tylko na przedstawieniach np jak bym zobaczyl go latajacego na podwórku to chyba bym zawału ze zdumienia dostał..:P

ca1-
 Wysłana - 22 maj 2005 08:41      [zgłoszenie naruszenia]

heh aniu, człowiek czuje sie wolny, po prostu niemiał by oporów, bo jak by skakał to juz by niespadał. Takie zjawisko można tylko w jednej rzeczy przeżyc -> kosmosie.. tam mozna było by sie poczuc jak ptak :PP

himen20
 Wysłana - 22 maj 2005 12:40      [zgłoszenie naruszenia]

chyba każdy kto sie interesuje iluzją wie jak copperfield latał, on nie ma żadnych wyjątkowych zdolności

himen20
 Wysłana - 22 maj 2005 12:44      [zgłoszenie naruszenia]

ale mnie nie chodzi o to jak lewitował copperfield bo to już dawno wiem.Chodzi mi o ludzi np:fakirów, mnichów i tym podobnych którzy twierdzą że mogą sie unosić w powietrze przy pomocy medytacji.I to jest bardzo ciekawe

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 41 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Lewitacja

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL