Witam!!!
Ostatnio interesuję się trikami iluzjonistycznymi.W internecie można znaleźć pełno fajnych sztuczek, których każdy może się nauczyć.Wiele trików, które znalazłem ktoś sprzedaje na allegro!!!
Pierwszy trik z cyklu lewitacja.
LEWITACJA BALDUCCIEGO:
Filmik przedstawiający trik:
Autor iluzji: Eda Balducci
Wykonanie: łatwe ( w każdym miejscu), nie potrzeba linek itd Wrażenie na widzach(po dobrym wykonaniu) - piorunujące
Ile uniesiesz sie nad ziemią?- ok 10-15 cm
Witam.Drugi trik może nie jest z najwyższej półki ale jest efektowny.
Niemożliwy MATRIX:
Link do triku:
Co potrzebujemy?
-4 karty
-4 monety
-zwinne ręce :)
Ważne: trik najlepiej wychodzi na łóżku albo na innym miekkim podłożu.
Opis triku:
1)Ustawiamy cztery monety w kwadrat (widać na filmiku)
2)Trzymany cztery karty w prawej ręce.Najpierw zakrywamy monetę po naszej prawej stronie (u góry).Prawą ręką opuszczamy karty, jednocześnie zbliżając pod spód lewą dłoń.Chwytamy między dwoma palcami monetę (odpowiednio zasłaniając kładzionymi kartami).Gdy złapiemy monetę (w lewą ręke) tą samą ręką odpieramy z dołu trzy karty. Ta na górze zostaje.
3)Teraz przykrywamy pozostałe monety kartami od góry. Najpierw lewa górna moneta.Później prawa dolna moneta.Na końcu opuszczamy ostatnią kartę wraz z trzymaną cały czas monetą między palcami.
4)Kolejny krok to podniesienie lewej górnej karty(tutaj potrzebny jest nasz prawy kciuk (nie jak przedtem dwa palce)Kciukiem trzymamy monetę,jednocześnie podnosząc kartę.Widzowie widzą, że nie ma juz tam monety.Trzymamy tak tą kartę równocześnie podnosząc lewą dolną kartę. Podnosimy, a widzowie widzą 2 monety:)Odstawiamy na bok (wyrzucamy kartę z lewej ręki i kładziemy na owe 2 monety kartę z prawej ręki.
4)Podnosimy prawą (dolną) i lewą(dolną) kartę. Ważne: Chwytamy ponownie kciukiem monetę pod prawą dolną kartą. Odsłaniając lewą dolną kartę widzowie widzą 3 monety. Wyrzucamy tą kartę. Na jej miejsce dajemy karte, które była po prawej stronie na dole.
5) Teraz odsłaniamy prawą górną kartę. pod która nic nie ma.Odsłaniamy lewą dolną (widzowie widzą cztery monety).
Trochę namieszalem tutaj macie filmik jak zrobic ten trik:
No ja to znałem już dawno, szkoda że zamierzasz zdradzać sekrety trików, ale jak już zamierzasz to robić to niech to będą raczej triki dla początkujących. Narazie nie rozumiesz dlaczego nie można zdradzać sekretów, ja też kiedyś tego nie rozumiałem, teraz już wiem czemu. Przez zdradzanie sekretów iluzja traci swój sens, bo każdy będzie wiedział jak sie robi triki. Z czasem to zrozumiesz
http://forummagic.water-studio.com/ iluzja i triki
O pis wykonania triku: [pl.wikipedia.org/wiki/Lewitacja_Balducci]
1) Iluzjonista ustawia się tyłem do widzów (odległość około 1,5 m)
2)Ludzie muszą stać dokładnie za osobą wykonująca trik(nie z boku!!!)
Napisałeś bzdury, jeżeli ludzie będą stać za magikiem to zobaczą że stoi na jednej nodze, szczególne z tak bliskiej odległości. Żeby trik wyszedl, ustawiamy sie w ten sposób: stajemy blisko obok widza, następnie robimy 3 kroki w przód i 6 kroków w lewo lub w prawo, w zależności na której nodze bedziemy sie podnosić
No raczej nie będę sie w to bawił to tylko moje hobby, ale gdyby te zdradzanie tutaj sekretów zobaczył jakiś magik co występuje to chyba by wziął sznur i sie powiesił( no nie wiem czy przesadziłem czy nie)