Gdyby Nassa przekazywała światu jedynie ciekawostki,byłby to temat dla ignorantów,którzy wierzą że tajne kanały służą jedynie do roztrząsania "szczegułów technicznych czy planów działania" i to koniecznie w czasie lotów.
Będąc jednostką naukową działajacą jednak w celu "oświecenia ciemnej ludzkości" nie mającą przeciwników a jedynie konkurenta i to na tyle "mocnego"(działania szpiegowskie i nie tylko) że zdołał by odczytać nawet tajne-szyfrowane meldunki,to znaczy,że tajne miały być jedynie dla ludzkości.
...żeby przypadkiem jakiś radioamator nie podsłuchał i wypaplał mediom czegoś,o czym "ciemnota" wiedzieć nie powinna.
Ileż to trzeba wytężać umysł żeby dojść do takiego wniosku?-tymbardziej że... sam się nasuwa.
To o czym piszesz, to nic innego jak teorie spiskowe, tak sie wlasnie tworza, a nie maja zadnych podstaw, procz wlasnie domyslow.
Ależ to oczywiste, że w Uniwersum dzieją się rzeczy o jakich nie mamy bladego pojęcia. Niemal każdy astronauta, który przebywał w przestrzeni kosmicznej przyznał, że widział dziwne zjawiska wychodzące poza zrozumienie człowieka stojącego na twardym gruncie ziemskim. Wszyscy astronauci świata, którzy choć raz byli w kosmosie zbierają się co jakiś czas w swym gronie na zamkniętych spotkaniach - Hermaszewski już o tym mówił - mają tajemnice dostępne jedynie dla ludzi, którzy wzbili się ponad ziemską rzeczywistość.
Sam wylot w kosmos, spojrzenie na ten nasz świat z góry jest tak niesamowitym przeżyciem, że jakieś tajne kanały i spiskujące NASA nie mają dla mnie żadnego znaczenia. Po co zawracać sobie tym głowę skoro każdy człowiek może poznać Prawdę - ale potrzeba do tego determinacji.
Przyjrzyjcie się samym wybuchom Supernowych. Dla bakterii trzymanej w probówce pod mikroskopem, na której znajduje się jej cała rzeczywistość zapalenie przez człowieka światła w pokoju, w którym ten mikroskop się znajduje to jak wybuch Supernowych - nie ma o tym zielonego pojęcia ale to zapewne patrząc z jej punktu postrzegania i rozwoju piękne zjawisko.
Tak samo dla nas wybuch Supernowej lub Umieranie Gwiazd jest tak samo niezrozumiałym jeszcze zjawiskiem.
Ludzie mogą pieprzyć na jakich zasadach się to opiera, jak to się dzieje, ale sorry znamy tylko 9(10) planet naszego układu słonecznego, a byliśmy do tej pory jedynie na naszym sztucznym satelicie więc nasze pojącie o kosmosie jest zerowe.
Zmieniony przez - Schizoid w dniu 2006-11-14 12:05:11
byłby to temat dla ignorantów,którzy wierzą że tajne kanały służą jedynie do roztrząsania "szczegułów technicznych czy planów działania" i to koniecznie w czasie lotów. - no fakt, bardziej prawdopodobne iz rozmawiaja o handlu z szarakami :) Oj dzieci, dzieci...
Zmieniony przez - Spichris w dniu 2006-11-14 17:36:47
Czyzby kanały owe nie były przygotowane na "wszelki wypadek",bo trudno przewidzieć co "tam" można zastać?-czyli do typowej cenzury,bo zawsze znajdzie się taki,kto wie lepiej od ludzkości,co dla niej dobre.
mindmax to dziala w obie strony, przesadna ufnosc, ale i przesadna wyobraznia i fantazja. Ja tu nie widze przesadnie ufnych nauce, ale logicznie myslacych.