Forum Zjawisk Niewyjaśnionych
zagadki ludzkości tajemnicze sprawy

∑ temat został odczytany 3175 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ZJAWISKA | UFO i pozaziemskie cywilizacje
ciekawy filmik 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "ciekawy filmik"   

kosmiczny
 Wysłana - 26 wrzesień 2008 06:15       

Przeniesiona przez fallout152 z działu 'Zagadki ludzkości'. | zgłoś naruszenie regulaminu

ciekawy filmik przedstawiający to co widziałem zeszłego lata 2007, jest na nim jedno światło a ja widziałem jednocześnie conajmniej trzy światła latające po niebie w różnych kierunkach, i również widzieli je inni.

oto link:

Zmieniony przez - kosmiczny w dniu 2008-09-26 06:20:59

przyznaj SOG'a

qrash
 Wysłana - 27 wrzesień 2008 17:46      [zgłoszenie]

Ja tu widzę obiekt poruszający się w jednym kierunku. Wygląda mi to na stacje kosmiczną ISS.

" QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT "

przyznaj SOG'a

kosmiczny
 Wysłana - 28 wrzesień 2008 09:52      [zgłoszenie]

Qrash napisał:

"Ja tu widzę obiekt poruszający się w jednym kierunku."

Eee czegoś tu nie rozumiem. No a jak obiekt może poruszać się w wielu kierunkach jednocześnie?
Napisałem że widziałem trzy światła, każde poruszające się w innym kierunku.

"Wygląda mi to na stacje kosmiczną ISS. "

A mi nie wygląda, mi to wygląda na UFO.
Nie była to stacja ISS chyba że się potroiła.

Zmieniony przez - kosmiczny w dniu 2008-09-28 10:02:33

przyznaj SOG'a

xxxYasxxx
 Wysłana - 25 styczeń 2009 22:39      [zgłoszenie]

To nie jest ani ISS, ani UFO
To jest flara Iridium. Jest to 66 satelitów, które miały służyć do łączności satelitarnej ale nie wypaliło. Mają one 3 zwierciadła, i jeśli nam się poszczęści, to odbiją światło słoneczne prosto na nas. Są one bardzo jasne, sam miałem przyjemność oglądać takie coś. Pozdrawiam

przyznaj SOG'a

Ekuu
Dr House
 Wysłana - 29 styczeń 2009 09:58      [zgłoszenie]

Iridium - system 66 sztucznych satelitów telekomunikacyjnych rozmieszczonych na sześciu orbitach okołoziemskich na wysokości 780 km. System ten pierwotnie miał posiadać 77 satelitów, a ponieważ pierwiastek chemiczny iryd ma liczbę atomową 77 stąd nazwa tego systemu. Logo systemu Iridium przedstawia układ Wielkiego Wozu, najjaśniejszych gwiazd gwiazdozbioru Wielkiej Niedźwiedzicy. Iridium umożliwia komunikację głosową oraz przesyłanie danych na całym świecie za pomocą urządzeń przenośnych.

Iridium rozpoczęło swoje działanie 1 listopada 1998 roku, a bankructwo przedsięwzięcia ogłoszono 13 sierpnia 1999. Przyczyn niepowodzenia tego systemu upatrywano w wysokich kosztach i niewygodzie użytkowania oraz w silnej konkurencji ze strony usług roamingowych operatorów GSM. Także nie bez wpływu były błędy w zarządzaniu firmą.

Satelity systemu Iridium pozostały jednak na orbicie i od roku 2001 firma Iridium Satellite LLC, podległa rządowi Stanów Zjednoczonych, wznowiła działanie systemu.

Obecnie telefony tej sieci dostępne w ciągłej sprzedaży w ramach ogólnoświatowej sieci przedstawicieli. W Polsce dystrybucję i wynajem telefonów Iridium prowadzi firma TS2 Technologie Satelitarne.

Najnowszy aparat sieci ma rozmiary i wagę typowej komórki GSM to Iridium 9555, wcześniej produkowane i także działające modele to Iridium 9505a, Motorola 9505 i Motorola 9500.

Flary Iridium

Dzięki zastosowanym w ich budowie trzem antenom, które prawie bez strat odbijają promienie słoneczne, satelita Iridium podczas przelotu może utworzyć na niebie silny błysk (flarę) o jasności nawet do -9 magnitudo. Błyski o takiej jasności mogą być widoczne nawet w dzień.

Flara Iridium jest jednym z piękniejszych zjawisk na nocnym niebie, trwającym jednak bardzo krótko (kilka sekund).

Ze względu na to, że flary Iridium są nadzwyczaj jasne stały się problemem dla astronomów - Czuła aparatura teleskopów może ulec uszkodzeniu, gdy w polu widzenia pojawi się tak jasny obiekt. Na szczęście flary Iridium można przewidywać - Powstało kilka specjalistycznych programów, które na podstawie danych o orbicie, pochyleniu płaszczyzn anten, oraz pozycji słońca potrafią z bardzo dużą dokładnością przewidzieć moment błysku. Do grona tych programów należy między innymi polski Orbitron. Istnieje też kilka stron internetowych, które po podaniu dokładnego położenia obserwatora potrafią przewidzieć widoczne błyski.

[pl.wikipedia.org/wiki/Iridium

"I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab"

przyznaj SOG'a

Klejcun
Jaszczur
 Wysłana - 29 styczeń 2009 10:08      [zgłoszenie]

dobrze ze w polowie filmiku napisali w nawiasie, ze rozmazywanie sie obiektu w kadrze jest efektem trzesienia sie kamery a nie obiektu, bo mym sie nie domyslil widac dla jakiej grupy intelektualnej jest przeznaczony ten material.

Mnie nie porywają, to ja porywam %)

przyznaj SOG'a

Maxnaście
 Wysłana - 21 czerwiec 2009 18:51      [zgłoszenie]

to tylko gwiazda albo ISS i facet tak rusza kamerką.

wierzę w ufo ale ten facio kłamie

Dowiedziono że kot nie zawsze spada na 4 łapy. Z mostu do rzeki kot zazwyczaj spada na ryj.

przyznaj SOG'a

nerwus777
 Wysłana - 8 luty 2010 17:56      [zgłoszenie]

Maxnaście:

na tym filmiku są dwie conajmniej gwiazdy przemieszczające się, czyli nie może to być międzynarodowa stacja kosmiczna, ani samolot, ani satelita, pomyślcie o tym to takie statki matka które są widoczne dla wybranych z czystymi myślami, wysokimi wibracjami, nie pokazują się złym ludziom, można użyć remote viewing aby odwiedzić ten statek lub mały, a czasem pokazują kolorowe statki wybranym

let the stars fall and thy kingdom come

przyznaj SOG'a

lrac
 Wysłana - 8 luty 2010 21:20      [zgłoszenie]

jak na moje

przyznaj SOG'a

Vetinari
Jaszczur
 Wysłana - 10 luty 2010 06:47      [zgłoszenie]

dla wybranych z czystymi myślami, wysokimi wibracjami, nie pokazują się złym ludziom, można użyć remote viewing aby odwiedzić ten statek lub mały, a czasem pokazują kolorowe statki wybranym

any questions ?

[student.agh.edu.pl/~ppawlik/strona_gsp/muzyka.html]

Nie prowadze pieprzonego poradnika dla magów neostardy.

przyznaj SOG'a

Cioś
Myśliciel
 Wysłana - 10 luty 2010 14:45       [zgłoszenie]

Irac ,fajny film ta muza poprawia mój dzień

Wnikliwa analiza i obserwacja to moje atuty

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ciekawy filmik

wersja lo-fi
Vancouver 2010